Fish & Chips

1 pss. (400 g) pakaste ranskan- tikku- tai lohkoperunoita

300-400 g silakkafileitä

½ sitruuna tai n. 3 rkl sitruunamehua

0,5 tl suolaa

0,25 tl rouhittua pippuria

reilu 0,5 dl tilli- tai ruohosipulisilppua

vajaa 1 dl korppujauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 tl paprikajauhetta

0,25 tl jauhettua valkopippuria

NOPEA KASTIKE

1 dl (kevyt)kermaviiliä

0,5 dl (kevyt)majoneesia

n. 0,5 dl valmista kurkkusalaattia

sinappia

ketsuppia

ripaus mustapippuria

 


 
Kuumenna uuni 250 asteeseen (tai mitä perunapakkauksen kypsennysohjeissa sanotaan). Kypsennä perunoita noin 10-15 minuuttia yksinään.

Lado silakkafileet työlaudalle tai voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Purista sitruunasta käsin pirskottamalla sitruunanmehua fileille. Levitä niille vielä mausteet ja tillisilppua. Sekoita mausteet korppujauhoihin lautasella. Taita fileet tiukasti takaisin kalan muotoon niin, että nahkapuoli jää sisäpuolelle. Kääntele silakat korppujauhoissa.

Tee tilaa pellille kaloille. Laita kalat uuniin ja kypsennä vielä noin 5-10 minuuttia.

Tarjoa perunat ja kalat yhdessä. Lisänä maistuu ketsuppi, majoneesi tai kermaviilikastike.

Voit toki paistaa silakat myös pannulla kuumassa margariinissa molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi.

Yllä oleva kastike maistuu minkä tahansa paistetun kalan kanssa. Erityisen sopivaa se on juuri fish&chipseille. Kastikkeen valmistat sekoittamalla kermaviilin, majoneesin ja kurkkusalaatin ja maustamalla ketsupilla, sinapilla ja mustapippurilla makusi mukaan. Makujen voi antaa tasaantua muun ruuan valmistumisen ajan.