Resepti

Ahvenfileitä, kurkkua ja sinappismetanaa

4 hengelle:

 

200 g tuoreita pieniä ahvenfileitä

 

Ahvenmarinadi

4 dl vettä

3 dl sokeria

2 rkl karkea suola

4 tl sinapinsiemeniä

2 tl rosépippuria

2 dl väkiviinaetikkaa (lisätään jäähtyneeseen liemeen)

½ porkkanaa pieninä kuutioina

1/2 sipuli hienonnettuna

 

Kiehauta vesi, sokeri ja suola ja jäähdytä huolellisesti. Lisää liemeen sinapinsiemen, rosépippuri, väkiviinaetikka ja pilkotut porkkana ja sipuli. Lisää lopuksi tuoreet ahvenfileet ja anna marinoitua vähintään vuorokausi. Sekoita välillä. Ahvenfileet säilyvät liemessä kypsennettynä pari viikkoa.

 

Sinappismetana

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

1,5 dl smetanaa

1 tl tomusokeria

Vaahdota smetana kevyesti. Mausta sinapilla ja tomusokerilla

 

Marinoitu kurkku

1 avomaankurkku

0,5 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

Viipaloi kurkku ohueksi pitkin päin ja marinoi mausteliemeen.

 

Tilliöljy

30 g tilliä

0,5 dl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

Yhdistä ainekset ja aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin 5 minuutin ajan, jotta seos hieman lämpenee ja vihreä väri irtoaa öljyyn. Siivilöi ja jäähdytä.

  • Alkuruoka