Resepti

Hedelmäinen uunilahna

6 annosta

1 (n. 1,5 kg) lahna

1 pieni omena

1 pieni sipuli

(0,5 dl ruohosipulisilppua)

n. 6 kuivattua luumua

n. 6 kuivattua aprikoosia

1 tl suolaa

0,25 tl jauhettua valkopippuria

2–3 rkl juoksevaa margariinia

2–3 rkl korppujauhoja

0,5 tl suolaa

 


Pyydä kauppiasta suomustamaan lahna. Jos et saa valmiiksi suomustettua kalaa, aseta kala isoon muovipussiin. Työnnä kätesi suomustinraudan kanssa pussiin ja suomusta lahna muovipussin suojissa niin vältyt keittiön puhdistukselta. Huuhtaise kala nopeasti ja laita leivinpaperoidulle pellille.

 

Kuori omena ja sipuli ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon (ruohosipulisilppu) kuivatut hedelmät sekä suola ja pippuri. Täytä lahnan vatsaontelo seoksella. Sivele lahnan pinta juoksevalla margariinilla ja siivilöi päälle korppujauhoja. Ripottele lopuksi pinnalle vielä suolaa. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pienennä sitten lämpö 175:een ja jatka kypsennystä 40-50 minuuttia.

 

Samassa uunissa voit tehdä lahnan lisäkkeeksi lohkoperunat. Ne kypsyvät 30 minuutissa. Jos kaipaat kastiketta, voit maustaa kermaviilin yrttisilpulla, sinapilla ja sitruunamehulla.

  • Pääruoka