Juustoinen kylmäsavulohikeitto

Perjantai-illan kalasoppa on juustoinen, kylmäsavulohesta maukas. Dippaile keittoa rapeilla maissilastuilla tai paahdetulla ruisleivällä

 

4 annosta

 

1 l vettä

3 rkl kasvisfondia

250 g voimakasta sulatejuustoa

2 valkosipulinkynttä

2 dl maissia (pakasteesta tai purkista)

150 g kylmäsavulohiviipaleita

3 rkl maissitärkkelysjauhoja

1/2 dl vettä

Lisäksi

1 dl hienonnettua korianteria

100 g maissilastuja

 

Mittaa vesi ja kasvisfondi kattilaan. Kiehauta. Lisää joukkoon sulatejuustoa nokareina. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon maissit. Kuutioi kylmäsavulohiviipaleet ja lisää keiton joukkoon.

Sekoita maissitärkkelysjauhot ja vesi pienessä astiassa tasaiseksi, ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia, kunnes keitto sakenee.

Nostele keittoa annoslautasille. Lisää päälle korianteria. Tarjoile nachojen kanssa.