Resepti

Korianterivoissa paistettua lohta

600 g kirjolohta, lohta tai nieriää

(nahallista fileetä, 150 g annospaloina)
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

 

Korianteri-voikastike:

4 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulin vartta
1,5 dl valkoviiniä
0,5 dl korianteria
0,5 dl lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori raastettuna
(hienoa merisuolaa)

 


Ota kala huoneenlämpöön ennen paistamista ja poista kalasta ruodot. Kuumenna paistinpannussa rypsiöljyä ja voita. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Paista kalapalat nahkapuoli alaspäin n. 4 minuutin ajan. Nahka halutaan rapeaksi, mutta varo ettei nahka pääse palamaan. Kun kala on kypsynyt yli puoleen, voi kalapalat kääntää ja jatkaa kypsentämistä vielä hetken aikaa. Kalan voi halutessaan jättää puolikypsäksi. Tarjoile paistettu kala korianteri-voikastikkeen ja keitettyjen perunoiden, ruokabanaanin (eli platanon) tai riisin kera.

 

Korianteri-voikastike:

Hienonna yrtit, valkosipuli ja kevätsipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon valkoviini ja hauduta hetken aikaa. Lisää hienonnetut yrtit ja sitruunan kuori kastikkeeseen ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valele kastiketta paistetun lohen pintaan.

  • Pääruoka