n. 400 g kalafileitä
1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
0,5 tl suolaa
0,25 tl musta- tai valkopippuria
Limekastike:
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
0,5 kalaliemikuutiota
1/4 tl kurkumaa
½ limen kuori raastettuna
1 – 2 rkl limemehua
25 g voita
0,5 rkl vaaleaa suurustejauhetta
Kuumenna margariinia riittävän isolla pannulla. Kun syntynyt vaahto alkaa hävitä, laita kalafileet pannulle. Pienennä lämpöä hiukan. Paista pari minuuttia ja käännä fileet. Mausta paistunut puoli ja nosta kalafileet tarjolle. Kala on kypsää, kun sen väri on muuttunut läpikuultavasta valkoiseksi (ja kirjolohella vaalean punervaksi).
Valmista kastike. Sekoita kattilassa ruokakerma, vesi, liemikuutio ja kurkuma. Keitä pari min. Lisää raastettu limen kuori ja mehu sekä voi. Lisää tarvittaessa suurustejauhetta. Tarjoa paistetut kalafileet kasvisten ja kastikkeen kanssa.