Resepti

Paistettua kalaa ja mantelikastiketta

4:lle

 

600 g kalafileitä tai 4 viipaletta tuoretta tai pakastettua tonnikalaa
½-1 tl suolaa
1 rkl öljyä + 1 rkl voita

 

Punertava mantelikastike:
4 kypsää tomaattia
½-1 punainen paprika
1 salottisipuli tai pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 dl manteleita
1 tl suolaa cayennepippuria tai chiliä maun mukaan


Paloittele sipulit ja paprika ja kuullota niitä öljyssä noin 5-10 minuuttia eli kunnes ne pehmenevät. Lisää paloiteltu tomaatti loppuvaiheessa.

 

Hienonna mantelit karkeaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kasvikset sekä mausteet ja surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Sipaise kalafileiden pinta öljyllä ja paista pannussa tai pariloi parilapannussa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Jos käytät tonnikalaa, valitse tasapaksuja paloja mikäli mahdollista. Tonnikalan paistamisessa on tärkeintä, ettei kalaa kypsennä liikaa, koska silloin se muuttuu kuivaksi. Nosta öljyllä sivellyt tonnikalapalat kuumaan paistin- tai parilapannuun ja kypsennä vain 1-3 minuuttia kummaltakin puolelta palan paksuudesta riippuen. Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä läpikuultavaksi ja punertavaksi.

 

Tarjoa kastike kuumennettuna tai huoneenlämpöisenä. Lisäkkeeksi sopivat esim. riisi-viljaseos ja kukka- tai parsakaali.

  • Pääruoka