Resepti

Savukalapihvit

4:lle

1 viipale vaaleaa leipää

0,5 dl maitoa tai kerma-maitoa300 g tuoretta kalaa fileinä (haukea, siikaa, kuhaa, ahventa)

n. 2 dl savukalaa perattuna (lohta, silakoita tai siikaa)

1 kananmuna

0,5 tl yrttisuolaa

ripaus (sitruuna)pippuria

0,5 tl paprikajauhetta

paistamiseen öljyä tai margariinia

 


Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä, kunnes maito on imeytynyt leipään. Jauha kalafileet hienoksi esim. monitoimikoneessa ja hienonna savukala haarukalla pieneksi. Sekoita kalat leipäseokseen kananmunan ja mausteiden kanssa.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista miedolla lämmöllä esimerkiksi lettupannulla pihvejä. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa. Laita pihvit leivinpaperoidulle pellille ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  • Pääruoka