Varaa kaikki ainekset valmiiksi kunnon tv-show’n tapaan. Jos käytössäsi on uuni ja uuninkestävä paistinpannu, viimeistele munakas uunin grillivastuksen alla italialaiseen frittata-tyyliin: se on lopputuloksen kannalta merkittävä temppu.
6 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
300 g kypsää savusiikaa (tai muuta savuisaa kalaa) isoina lohkoina
3 kypsää perunaa pilkottuna
100 g babypinaattia
puolikas puntti ryöpättyä vihreää parsaa
kantarelleja tai osterivinokkaita paistettuna
kourallinen yrttejä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita munat, kuohukerma ja suola sauvasekoittimella.
Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä. Kaada munakasmassa pannulle. Riko hyytyvä munaseos muutamasta kohdasta ja lisää päälle tasaiseksi kerrokseksi savusiika, perunat, babypinaatti, pilkotut parsat ja paistetut sienet ja tuikkaa paistinpannu uunin grillivastuksen alle. Paahda hetken niin että pinta ruskistuu hieman.
Viimeistele vinegrettillä (öljy-etikkaseos) maustetuilla yrteillä.