Resepti

Savusilakkaruukut

Vuoraukseen:

1 ½ l vaaleita leipäkuutioita

3 munaa

½ tl suolaa

 

Täyte:

2 rkl öljyä

15 cm pala purjoa

4-5 keitettyä perunaa

½ keltainen paprika

500 g savusilakkaa (noin 250 g perattua)

2 dl ranskankermaa

1 dl maitoa

2 munaa

2 rkl tuoretta timjamia silputtuna

2 tl sinappia

½ tl sitruunapippuria

n. ½ tl suolaa


 

Leikkaa leipä noin sentin kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon munat, joiden rakenne on vatkattu rikki sekä mausteet. Painele seosta kerros neljän voidellun uuninkestävän annosvuoan pohjalle ja reunoille.

 

Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää joukkoon halkaistu, huuhdeltu ja viipaloitu purjo sekä kuutioidut kypsät perunat ja pilkottu paprika. Sekoita joukkoon perattu savusilakka ja jaa täyte vuokiin.

 

Sekoita ranskankerman joukkoon maito sekä munat. Mausta seos ja jaa se tasan vuokiin.

 

Paista ruukkuja 200 asteessa noin 25 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskettunut.

  • Pääruoka