4 annosta
300 g silakkafileitä
½ purjo
n. 1 l vettä
2-3 rkl kala- tai hummerifondia
100 g katkarapu-, tomaatti-oliivi- tai muuta maustettua tuore- tai sulatejuustoa
300-400 g pakastevihanneksia tai tuoreita paloiteltuja kasviksia
1-1½ dl pieniä makaroneja (esim. simpukka)
(suolaa)
musta- tai valkopippuria
hienonnettua tilliä
Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon fondi ja purjosuikaleet ja juusto nokareina. Keitä muutama minuutti.
Lisää sekaan pakastevihannekset tai tuoreet kasvispalat ja pasta ja keitä 6-10 min. Tarkista vihannesten ja pastan kypsymisaika pakkauksesta.
Leikkaa silakkafileet parin cm:n paloiksi ja sekoita ne varovasti keiton joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Älä keitä, ettei kala hajoa. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Ripottele lopuksi joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä. Tarjoile keitto esim. paahdetun ruisleivän kera.