500 g nahattomia silakkafileitä
Silakkafileiden marinointiliemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 ti hienoa merisuolaa
2 laakerinlehteä
Sipulikastike:
1 valkosipulinkynsi
1 kpl punasipulia
0,5 dl ruohosipulia
400 g ranskankermaa
1 kpl sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu
2 kpl Granny Smith -omenaa kuutioituna
0,5 tl sokeria
1 tl Dijon-sinappia
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Silakkafileiden marinointiliemi:
Kiehauta etikkaliemen ainekset, jäähdytä liemi kylmäksi ja kaada nahattomien silakkafileiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Voit myös käyttää kaupasta saatavia valmiiksi marinoituja silakkafileitä.
Sipulikastike:
Hienonna valkosipuli, punasipuli ja ruohosipuli. Kuutioi omena ja mausta omenakuutiot sitruunamehulla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta ja kuivaa marinoidut silakkafileet. Laita marinoidut silakkafileet kastikkeen joukkoon maustumaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään. Tarjoile silakka mallaslimpun tai ruisleivän kera. Lisukkeiksi silakkaleiville sopivat esimerkiksi tilli, friteerattu sipuli ja siianmäti.