Tulinen savukala ramen

Japanilaisen ramen nuudelikeiton juju on inkivääristä, chilistä, kalakastikkeesta ja misokeittojauheesta maukkaassa liemessä. Liemen joukossa voi kypsentää mitä tahansa raakaa kalafileetä, mutta kypsä savustettu kala antaa keitolle maukasta savuaromia ja täyteläisyyttä

 

4 annosta

 

2 kananmunaa

1/2 pieni purjo

1 rkl raastettua inkivääriä

1 punainen chili

1 valkosipulinkynsi

1 l kanalientä

1 ps (10 g) misokeittoaineksia

2 rkl teriyakikastiketta

2 rkl kalakastiketta

1 tähtianis

100 g täysjyvä- tai ramen-nuudeleita

100 g lehtikaalia tai pinaattia

300 g savukalaa, esim. savulohta tai savumakrillia

1 dl hienonnettua korianteria

1 limetinmehu

 

Keitä kananmunia 8 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.

Halkaise purjo, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti myös lehtien välistä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Viipaloi chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Mittaa kanaliemi kattilaan. Lisää kattilaan misokeittoainekset, teriyakikastike, kalakastike, tähtianis, valkosipulit, inkivääri, chili ja purjo. Kiehauta ja keitä lientä 10 minuuttia. Lisää joukkoon nuudelit. Keitä vielä keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia.

Huuhtele lehtikaalin lehdet kylmällä vedellä, leikkaa mahdollinen paksu lehtiruoti pois ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Poista savukalasta nahka ja mahdolliset ruodot, revi suupalan kokoisiksi paloiksi.

Annostele lehtikaalisuikaleita ja savukalapaloja annoslautasille. Nostele päälle kuumaa nuudelikeittoa.

Halkaise kananmunat ja nosta jokaiselle annoslautaselle munanpuolikas. Lisää päälle hienonnettu korianteri. Purista päälle limetinmehua.