Gratinoitua lipeäkalaa ja muhennettua savojinkaalia


4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

5 perunaa

150 g palvikinkkua

1 savojinkaali

1 rkl oliiviöljyä

2 dl persiljasilppua

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

½ dl keitinlientä

1 dl maitoa

½ dl kermaa

suolaa

valkopippuria myllystä

1-2 rkl raastettua piparjuurta

2 rkl korppujauhoa

Tulosta resepti

Kuori perunat ja paloittele ne noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Paloittele myös palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kaali.

Freesaa perunakuutiot oliiviöljyssä. Lisää yksi kolmasosa palvikinkusta ja puolen persiljasta. Freesaa vielä 1-2 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

Keitä kaali puolikypsäksi miedosti suolatussa vedessä. Säästä pieni määrä keitinlientä saostukseen.

Sulata voi. Lisää vehnäjauhot. Lisää maito ja keitinliemi. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Lisää kaali.

Lämmitä uuni 225 C:een. Laita lipeäkala voideltuun uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita korppujauhot, loppu palvikinkku ja persilja ja kaada seos lipeäkalan päälle. Gratinoi 2-4 minuuttia.

Jaa kaali neljälle lämmitetylle lautaselle. Nosta lipeäkala kaalin päälle ja lusikoi perunakuutioita ympärille.