Lipeäkala Baccalao


4:lle

2 kg lipeäkalaa

2 rkl suolaa

voita

1 vihreä ja 1 punainen paprika

1 pieni fenkoli

6 perunaa

1 punasipuli lohkoina

2 viipaloitua valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 tomaattia lohkoina

½-1 sitruunan mehu

suolaa

valkopippuria myllystä

¼ tl timjamia

Kastike

3 dl kevyt creme fraichea

1 dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, basilikaa, timjamia)

1 valkosipulin kynsi puristettuna

suolaa

valkopippuria myllystä

Tulosta resepti

Ripottele suola lipeäkalan päälle ja anna suolautua 1 tunti. Huuhtele suola pois. Keitä kala ja leikkaa se paloiksi.

Paloittele paprikat. Viipaloi fenkoli ja perunat ja kiehauta ne miedosti suolatussa vedessä ja valuta hyvin.

Freesaa paprika, punasipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon fenkoli, perunat ja tomaatit. Paista edelleen. Mausta sitruunanmehulla, suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.

Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele vihannekset neljälle lämmitetylle lautaselle ja nosta lipeäkala vihannesten päälle. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja lusikoi päälle kastiketta.