Lipeäkalaa, herneitä ja yrttivoikastiketta


4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

200 g pakasteherneitä

Yrttivoikastike

2 tomaattia

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 salottisipuli hienonnettuna

125g voita

1 tl dijonsinappia

½ dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, ruohosipulia, persiljaa)

suolaa

valkopippuria

Tulosta resepti

Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori ne. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi, poista siemenet ja paloittele.

Keitä salottisipulia viinissä kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina. Lisää sinappi, tomaatit ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kiehauta herneet.

Nosta lipeäkala neljälle lämmitetylle lautaselle, mausta kala suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile herneiden ja keitettyjen perunoiden kera.