Lipeäkalaa ja kukkakaalikastiketta

4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

8 siivua pekonia

Kukkakaalikastike

1 salotisipuli hienonnettuna

½ rkl voita

1½ dl vettä

2 tl kanafondia

2 dl maitoa

½ dl kermaa

1 pieni kukkakaali

suolaa

valkopippuria

1 tl sitruunamehua

1 tl dijonsinappia

Vihannekset

4 porkkanaa

4 perunaa

4 salaattisipulia

1 rkl voita

200 g pakasteherneitä

Tulosta resepti

Paista pekonisiivut rapeiksi. Laita ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Kuullota sipuli kevyesti voissa, lisää vesi, kanafondi, maito ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisä joukkoon paloiteltu kukkakaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kunnes kukkakaali on pehmennyt, 10-15 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla ja sinapilla.

Keitä paloitellut vihannekset puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja valuta hyvin. Freesaa puolikypsät vihannekset voissa paistinpannussa, lisää herneet ja anna kuumentua.

Jaa kasvikset neljälle lämmitetylle lautaselle ja nosta päälle lipeäkala. Mausta kala suolalla ja rouhitulla maustepippurilla. Lusikoi kastiketta kalalle ja nosta päälle pekonichipsit.