Lipeäkalaa ja pekoni-pippurikastiketta


4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

Kastike

2 siivua pekonia

½ tl kokonaista maustepippuria

1 rkl voita

1½ rkl vehnäjauhoja

3-4 dl maitoa

2 rkl kermaa

suolaa

Herneet

1 salottisipuli hienonnettuna

½ rkl voita

250 g pakasteherneitä

suolaa

valkopippuria

sokeria

Tulosta resepti

Paista pekonisiivut ja maustepippurit voissa. Ripottele joukkoon jauhot. Lisää maito ja kerma ja anna kastikkeen kiehua 3-4 minuuttia. Siivilöi kastike. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kuullota salottisipulit voissa. Lisää herneet, kuumenna, mausta suolalla, pippurilla ja ripa-uksella sokerilla.

Nosta lipeäkala neljälle lämmitetylle lautaselle. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Valuta kastiketta kalalle ja lusikoi lautaselle herneitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.