Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa


4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

Tomaattisalsa

2 valkosipulikynttä siivutettuna

½ rkl oliiviöljyä

1 sipuli hienonnettuna

½ tl kuivattua timjamia

4 tomaattia kuutioituna

1-2 tl tomaattipyrettä

1 dl kasvislientä

muutama tippa vihreää tabascoa

suolaa

sokeria

Tulosta resepti

Keitä lipeäkala liedellä, uunissa tai mikrossa. Valmista salsa kalan kypsyessä.

Kuullota valkosipulit öljyssä paistinpannussa. Lisää sekaan sipuli ja timjami. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyre, kasvisliemi ja tabasco. Keitä 3-4 minuuttia. Sekoita ja lisää aavistus sokeria ja suolaa maun mukaan.

Nosta lipeäkala lämmitetylle lautaselle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Lusikoi päälle salsaa.

Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat ja ruusukaali.