Lipeäkalaa juuresten ja kukkakaalikastikkeen kera

4:lle

4 annosta keitettyä lipeäkalaa

Uunissa haudutetut juurekset

8 perunaa

2 paprikaa

1 kesäkurpitsa

2 tomaattia

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

Kukkakaalikastike

1 pieni kukkakaali paloiteltuna

2 dl kanalientä

1½ dl ruokakermaa

1 tl voita

suolaa

valkopippuria myllystä

2 rkl hienonnettua tilliä

Tulosta resepti

Keitä lipeäkala liedellä, uunissa tai mikrossa.

Lämmitä uuni 225 C:seen.

Pese perunat. Huuhtele paprikat, kesäkurpitsa ja tomaatit. Viipaloi kaikki kasvikset ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pirskota päälle öljyä.

Paista uunissa 25-30 minuuttia.

Keitä kukkakaalit kypsiksi kanaliemessä. Lisää ruokakerma, anna kiehahtaa ja soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää hienonnettu tilli.

Jaa juurekset neljälle lämmitetylle lautaselle. Asettele päälle lipeäkala. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle kastiketta.