Lipeäkalan keittäminen

4:lle
n. 1kg lipeäkalaa

Tulosta resepti


Liedellä

Laita kala emali- tai ruostumattomaan teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Mausta keitinvesi suolalla, 1 tl suolaa kalakiloa kohden. Keitä kannen alla hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Uunissa

Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Ripota 1 tl suolaa kilolle lipeäkalaa. Peitä astia kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä 200 C:ssa 30-40 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Kaada vuokaan kerääntynyt vesi pois.

Mikrossa

Laita kala mikroon sopivaan astiaan nahkapuoli alaspäin. Lisää 1 tl suolaa kalakiloa kohden. Peitä kannella. 1 kg kalaa kypsyy 6-10 minuutissa (600W). Aloita 6 minuutilla. Se riittää, jos kalapalat ovat ohuita. Paksut kalapalat vaativat 2-4 min lisää. Anna kalan jälkikypsyä kannen alla 5 minuuttia ennen tarjoilua. Kaada kalasta irronnut vesi pois.