Resepti

Fish & Chips

1 pss. (400 g) pakaste ranskan- tikku- tai lohkoperunoita
300-400 g silakkafileitä
½ sitruuna tai n. 3 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua pippuria
reilu 0,5 dl tilli- tai ruohosipulisilppua
vajaa 1 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl jauhettua valkopippuria

NOPEA KASTIKE

1 dl (kevyt)kermaviiliä
0,5 dl (kevyt)majoneesia
n. 0,5 dl valmista kurkkusalaattia
sinappia
ketsuppia
ripaus mustapippuria


Kuumenna uuni 250 asteeseen (tai mitä perunapakkauksen kypsennysohjeissa sanotaan). Kypsennä perunoita noin 10-15 minuuttia yksinään.

Lado silakkafileet työlaudalle tai voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Purista sitruunasta käsin pirskottamalla sitruunanmehua fileille. Levitä niille vielä mausteet ja tillisilppua. Sekoita mausteet korppujauhoihin lautasella. Taita fileet tiukasti takaisin kalan muotoon niin, että nahkapuoli jää sisäpuolelle. Kääntele silakat korppujauhoissa.

Tee tilaa pellille kaloille. Laita kalat uuniin ja kypsennä vielä noin 5-10 minuuttia. Tarjoa perunat ja kalat yhdessä. Lisänä maistuu ketsuppi, majoneesi tai kermaviilikastike. Voit toki paistaa silakat myös pannulla kuumassa margariinissa molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi.

Yllä oleva kastike maistuu minkä tahansa paistetun kalan kanssa. Erityisen sopivaa se on juuri fish&chipseille. Kastikkeen valmistat sekoittamalla kermaviilin, majoneesin ja kurkkusalaatin ja maustamalla ketsupilla, sinapilla ja mustapippurilla makusi mukaan. Makujen voi antaa tasaantua muun ruuan valmistumisen ajan.

  • Pääruoka