Seafood chef 2020

Kaikkien aikojen ensimmäinen Seafood Chef -kilpailu järjestetään perjantaina 13.3.2020 Gastro Helsinki 2020 -ammattilaistapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

 

Kilpailun järjestävät ProKala ry ja Food Camp Finland Oy yhdessä kumppaneidensa kanssa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit, jotka ovat Suomen kansalaisia. Kilpailukieli on suomi.

 

Seafood Chef -kilpailun tavoitteena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös tuoda esille huippuraaka-aineita ja välineitä sekä kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän.

 

Esikarsinta alkaa 1.11.2019 ja päättyy 31.12.2019. Karsintatuomaristo valitsee suorana finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella. Finaalissa 13.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.