toukokuu
on kalakuu!
Kalakuu haastaa syömään kalaa kahdesti viikossa
Toukokuussa vietetään Kalakuuta, tule mukaan!
Kalakuun viettäminen on helppoa: haasta itsesi syömään kalaa vähintään kahdesti viikossa, ja olet mukana.
Seuraa Parasta evästä -sivua Facebookissa ja Instagramissa, niin löydät lisää herkullisia reseptejä!
Pro Kala ry on nimennyt toukokuun Kalakuuksi, ja sitä vietetään nyt kolmatta kertaa.
Toukokuu on Kalakuu, sillä luonnonkalan tarjonta on silloin runsaimmillaan ja monipuolisimmillaan.
Rukiinen
silakkaleipä
Klassinen silakkaleipä toimii aina!
Grillisiikaa
ja marokkolaisia varhaisperunoita
Tähän reseptiin tarvitset kokonaisen siian ja varhaisperunoita.
Helppo
kookoslohi
Tämä kookoksen ja chilin liitto hellii makuhermoja!
Kuhaa ja
kaprista
Hienostunut kuha on loistava makupari kapriksen kanssa.
Parsa-
jättirapuvarras
Keväiset parsavartaat ovat kevyttä syötävää, ja niissä on tulista twistiä. Voit myös oikaista reseptissä paistaa ainekset pannulla!
Rapeat
ahvenbunit
Tämä on kuin hodari – mutta ei sittenkään! Nakin tilalla on rapea ahvenpuikko ja sämpylänä trendikäs bao bun -sämpylä.
Siikaceviche
Siika on monen suosikkikala, ja siitä syntyy monenlaista herkkua. Klassinen ceviche on mainio makupari kotimaisten uusien perunoiden kaveriksi!
Kuhakeitto
Kuhasta syntyy maukas, kermainen keitto. Tämän sopan voit valmistaa jo kotona etukäteen ja lämmittää vaikkapa retkellä tai heti mökille päästyä.
Pintapaahdettu lohi
Pintapaahdettu lohi on nopea ja näyttävä alkuruoka.
Sen valmistamiseen tarvitset yön yli liemessä
maustuneen lohifileen ja kuuman pannun.