Kalan matkassa: support your local

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

– Meillä on ollut tässä sellainen support your local -meininki, kertoo kalakauppias Ari Seppälä.

Wine Cafe Olavi teki loimulohesta take away -annoksia, ja kalaa myytiin myös ennakkotilauksesta isompia satseja. Kauppa kävi.

– Fileoimme lohen itse, ja kun tuoreesta lohesta saa lämmintä loimua, niin kyllähän se on hyvää, Seppälä kehuu.

Näin vappuviikkona loimutuksesta pidetään taukoa, mutta hyvin onnistunut kokeilu saanee jatkoa.

– Meillä on ollut puhetta, että menisimme kauppojen edustalle loimuttamaan, Seppälä vinkkaa.

Lahtelaisten kannattaa siis seurata Salpausselän Kalan somea tietääkseen, koska herkkua on seuraavan kerran tarjolla.

Jo kuva loimulohesta saa veden herahtamaan kielelle!