Nyt herkutellaan kuhalla

Kuukauden kalasaalis -jutuissa kerromme, mitkä luonnonkalat ovat juuri nyt sesongissa ja mitä niistä voisi kokata.

Kuha

Kesä alkaa väistyä ja vedet viilenevät. Syyskuu tuo mukanaan usean eri luonnonkalan sesonkikauden: yksi niistä on huippuherkullinen kuha.

Kuhaa pyydetään ympäri vuoden, mutta monien kalojen tapaan sitä on paremmin saatavilla viileiden vesien aikana. Kun vedet ovat kesällä lämpimiä, kalat viihtyvät syvemmissä vesissä eivätkä ne ole kovinkaan aktiivisia. Siksi ne eivät käy pyydyksiinkään niin helposti.

Kuhan liha on valkoista, kiinteää, keskirasvaista ja fileoituna lähes ruodotonta. Kuhafileet voi pariloida tai paistaa sellaisenaan tai ne voidaan leivittää eli paneroida ennen paistamista. Usein kuhafileet kääritään rulliksi ja tarjotaan herkullisten kastikkeiden kanssa. Kokonaisen, puhdistetun kuhan voi käyttää keittoihin tai paistaa uunissa.