Aasialainen kalakeitto

500 g nahatonta turskafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)

1 porkkana

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä

1 sitruunaruoho

4 perunaa

puolikas pieni kesäkurpitsa
1 rkl punaista thai-chilitahnaa

1 dl rypsiöljyä

5 dl rapu- tai kalalientä

4 dl kookoskermaa

1 rkl kalakastiketta (fish sauce)
limenmehua

reilusti tuoretta korianteria (thai-basilika ja minttu toimivat myös)

 

Poista turskafileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa suupaloiksi.
Pilko porkkanat kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho.

 

Lohko perunat ja kesäkurpitsa reilummiksi paloiksi.
Kuullota kaikki vihannekset öljyssä currytahnan kanssa.
Lisää joukkoon kala- tai rapuliemi. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.

 

Lisää kookoskerma ja lohkottu turska. Anna hautua muutaman minuutin kunnes kala on kypsää. Viimeistele limemehulla ja karkeaksi leikatuilla yrteillä.