Aasialainen särkikeitto

Vuoden kalakeitto 2021 -finalisti

Reseptin laatinut Marja Komppa, Korpilahti

 

4 annosta

 

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 pussi wok- vihanneksia (esim. Thai- style)
1 prk chilin makuista särkisäilykettä
1 prk kookoskermaa
1 l vettä
100 g nuudeleita
2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
1 limetin mehu
mustapippuria maun mukaan
(suolaa)
tuoretta korianteria

 

Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääriraaste. Kuullota kullankeltaiseksi. Lisää wok-vihannekset, särkisäilyke liemineen, kookoskerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Anna kiehua 3-5 minuuttia.

Mausta kalakastikkeella, limettimehulla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Annostele valmis keitto lautasille ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Kommentti: Pakastettujen wok-vihanneksien sijaan voi myös käyttää tuoreita kasviksia esim. porkkanaa, paprikaa ja parsakaalia. Valmis pehmeäruotoiseksi kypsennetty särki on pikaruokaa. Kotimaisen villikalan syöminen on oikea ekoteko!