Ahvenkuorrutettuja leipätankoja

4 annosta

Leipäpohja:
3 kpl kaurapaahtoleipää, viipaleina

3 kpl tummaa ja makeaa mallasvuokaleipää, viipaleina


Kuorrutus:

250 g (4 kpl) ahven- tai kuhafileitä tai marinoituja lohipaloja

3 kpl kevätsipulinvartta

7 kpl (70 g) savujuustoviipaleita

½ prk (100 g) créme fraîchea tai ruokajogurttia

1 tl sinappia

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä


Lisäke:

vihersalaattia, tomaattia ja kurkkua


Leikkaa vuokaleipäviipaleet neljään samankokoiseen tankoon. Asettele leipätangot vuoronperään limittäin ja peräkkäin, matalaan voideltuun pitkänomaiseen uuninkestävään vuokaan.

Leikkaa kalafileet noin 1,5 cm suikalepaloiksi (poista halutessasi fileestä keskiruoto).

Hienonna sipuli. Kokoa juustoviipaleet yhteen kasaan ja leikkaa ne ensin suikaleiksi ja sitten suikaleet pieniksi kuutioiksi.

Yhdistä kulhossa kalasuikaleet, sipuli, juustokuutiot, créme fraîche, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset ja levitä se tasaisesti leipätankojen päälle.

Kuorruta uunissa 190 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa kalakuorrutuksen kanssa vihreää salaattia.