Escabeche silakkafileet


3 banaanisalottisipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 punainen mieto chili hienonnettuna
ripaus sahramia
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
0,5 dl sherry- tai valkoviinietikkaa
4 oksaa lehtipersiljaa
4 oksaa korianteria
kourallinen eri värisiä kirsikkatomaatteja
500 g silakkafileitä
suolaa ja mustapippuria

 

 

Leikkaa sipulit ja porkkanat ohuiksi lanteiksi ja murskaa valkosipulinkynnet.

 

 

Kaada oliiviöljy kuumalle pannulle. Kuullota sipulit, porkkanat, chili, sahrami ja korianterinsiemenet öljyssä.

 

 

Kaada joukkoon etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kiehauta. Lopputuloksen tulee olla mehevän etikkainen ja vihanneksien rapeita. Lisää lopuksi joukkoon yrtit ja lohkotut kirsikkatomaatit. Kaada seos tarjoiluastiaan odottamaan.

 

 

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu kuumaksi ja ripottele pinnalle hentoinen ja tasainen kerros merisuolaa. Laita silakkafileet kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin ja hiillosta kala nopeasti molemmin puolin. Kalafileiden ei tarvitse kypsyä läpi vaan kypsyminen jatkuu vielä etikkamarinadissa.

Nosta kalat etikka-vihannesseokseen. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa ja tarjoa.