Etanasilakat

– noin 350 g pienikokoisia silakkafileitä

– suolaa, valkopippuria
– ½ dl ruohosipulisilppua
– ½ dl persiljasilppua
– 50 g voita
– 2-3 valkosipulinkynttä


Varaa ruokailijalle silakkafileitä yhtä monta kuin etanapannussa on koloja. (yleensä 6 kpl)

 

Levitä silakkafileet auki, nahkapuoli ylöspäin leikkuulaudalle tai leivinpaperin päälle työpöydälle. Ripottele pintaan kevyesti suolaa ja pippuria sekä runsaasti ruohosipuli- ja persiljasilppua. Taita takaisin kalan muotoon, kiedo rullalle ja nosta rullat etanapannujen koloihin.

 

Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita seos tasaiseksi. Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen fileen päälle.

 

Kypsennä pannut 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna rauhoittua 5 min ennen tarjoilua.

 

Tarjoa lisänä paahdettua ruisleipää ja olutta.