Fish & Chips uunissa

4 annosta

 

Fish

300 g nahattomia kuha- tai ahvenfileitä

1/2 tl suolaa

3 rkl ruiskorppujauhoja

 

Chips

500 g bataattia

300 g palsternakkaa

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

 

Tartarkastike

2 dl kermaviiliä

1 dl kurkkusalaattia

1 tl sinappia

mustapippuria

 

Lisäksi

1/2 sitruuna

 

Ripottele kalafileille suolaa. Leikkaa kuhafileet 2-3 osaan. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet ruiskorppujauhoissa.

 

Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

 

Levitä pellille kasvistikkujen viereen kalafileet. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä.

 

Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunanmehua.