Fishpie eli kalaa piirakkakuoren alla

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
0,5 rkl sitruunamehua
2 rkl kermaa

 

Täyte:
n. 150 g tuoreita herkkusieniä
n. 150 g purjoa
1 sipuli
400 g ahven tai kampelafileitä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
1 tl kirveliä
1 dl valkoviiniä
1 dl kalalientä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl voimakasta juustoraastetta

 

Voiteluun:
munaa

 


Valmista ensin taikina. Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää sitruunamehu ja kerma ja sekoita nopeasti sekaisin. Älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

 

Viipaloi herkkusienet ja purjo, silppua sipuli. Paista herkkusieniä hetki pannulla, lisää sipuli ja purjo. Kääntele ja ripottele jauhot sekaan. Lisää viini ja kiehauta. Nosta pois liedeltä.

 

Voitele noin 25 cm:n piirakkavuoka. Kaaviloi tai painele reilu puolet taikinasta pyöreäksi levyksi, joka nousee vuoan reunoille. Pistele pohja ja kaada sieni-sipuliseos piirakkavuokaan. Levitä kalafileet seokselle ja ripottele päälle mausteet sekä juustoraaste. Kaaviloi lopputaikina kanneksi. Voit tehdä taikinasta myös pieniä koristeita piirakalle. Nipistele sauma kunnolla kiinni. Pistele kanteen haarukalla reikiä.

 

Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa lisänä hyvää vihreää salaattia.