Resepti

Friteerattu kuha

0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl leivinjauhetta
Vichy-vettä
100 g / hlö nahatonta kuhaa
friteerausöljyä, esim. rypsiöljyä


Leikkaa kuhafileet sormenpaksuisiksi paloiksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vichya niin paljon, että syntyy paksuhko lettumainen taikina.

Kasta noin sormenpaksuiset kalapalat taikinaan ja nosta kalapalat suoraan taikina kulhosta 180-asteiseen friteerausöljyyn. Friteeraa kalapaloja 2 min, mausta suolalla ja tarjoile heti remoulade-kastikkeen sekä sitruunalohkon kanssa.

Remoulade-kastike

1 prk kermaviiliä
3 rkl majoneesia
0,5 pnt tilliä
3 rkl valmis kurkkusalaattia
½ sitruunankuori
1tl suolaa

Sekoita vispilällä majoneesi ja kermaviili. Hienonna tilli. Sekoita kermaviiliin valmis kurkkusalaatti, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori ja suola. Maista.

  • Pääruoka