Frittimuikkuja ja porkkana-inkiväärikastike

500 g muikkuja
suolaa
2 rkl leivinjauhetta
4 rkl maissijauhoja
6 rkl vehnäjauhoja
2 dl hiilihapollista kivennäisvettä
7 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen

 

Perkaa ja huuhtele muikut. Valuta hyvin, kuivaa tarvittaessa paperilla ja mausta suolalla.

 

Tee friteeraustaikina: sekoita leivinjauhe, maissijauhot ja vehnäjauhot keskenään pienessä kulhossa. Kaada päälle kivennäisvettä, kunnes seos muuttuu sakeaksi taikinaksi.

 

Kasta muikut taikinassa. Lämmitä rypsiöljy korkeareunaisessa kattilassa 170-asteiseksi. Paista muikut pienissä erissä rapeiksi.

 

Valuta talouspaperin päällä ja tarjoa heti porkkana-inkiväärikastikkeen kanssa

 

Porkkana-inkiväärikastike:

 

3 cm:n pala inkivääriä kuorittuna
1 iso porkkana
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl seesamiöljyä
1 dl rypsiöljyä

 

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyjä lukuun ottamatta ja aja tasaiseksi tahnaksi.

 

Lisää öljyt ohuena nauhana koneen käydessä.