Frittisilakat & Tartar-kastike

6 dl vehnäjauhoja (400 g)
6 dl erittäin kylmää olutta tai kivennäisvettä
1 keltuainen
500 g isoja silakkafileitä
öljyä paistamiseen
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Laita jauhot pakkaseen kylmenemään ennen kalan paistamista ja anna myös oluen ja keltuaisen kylmentyä melkein jäätymispisteeseen. Mitä kylmempää, sen parempi. Tämä takaa rapsakan frittikuoren. Lämmitä öljy noin 180-asteiseksi (käytä mittaria).

Kun öljy alkaa saavuttaa toivotun lämpötilan, sekoita leivinjauhe ja suola pakkasesta nostettujen jauhojen sekaan. Sekoita mukaan keltuainen ja jääkylmä olut. Taikina saa jäädä hieman klimppiseksi, joten älä sekoita liikaa.

Mausta fileet suolalla ja dippaa fileet taikinaan yksi kerrallaan. Nosta kuumaan öljyyn paistumaan muutama filee kerrallaan. Paista 3-4 minuuttia, kunnes pinta on rapsakka ja kullankeltainen.

Nosta pois öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa heti tartar-kastikkeen kanssa.

Tartar-kastike
6 cocktail-kurkkua
3 rkl kurkkujen pikkelöintilientä
2 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia
2 tl Dijonin sinappia
2 dl majoneesia

Pilko cocktail-kurkut, kaprikset ja ruohosipuli.

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen.