500 g muikkuja perattuna
1,5 tl hienoa merisuolaa
½ tl oreganoa
½ dl oliiviöljyä
Kuivaa muikut tarvittaessa. Mausta huolellisesti suolalla ja oreganolla. Pyörittele oliiviöljyssä. Laita kalat uunipellille tai grilliritilälle ja kypsennä 15-20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes muikut ovat kypsiä. Tarjoa salaatin ja salaatinkastikkeen kera.
Salaatti:
1 kerä romainesalaattia tai muuta hyvää salaattia
5 tomaattia
1 dl mustia oliiveja (Niçoise tai Kalamata)
1 pieni kurkku
4 kevätsipulin vartta
paahdettuja saksanpähkinöitä
Yhdistä kaikki ainekset.
Salaattikastike:
½ valkosipulinkynsi
½ tl oreganoa
1 dl majoneesia
1 rkl Dijonin sinappia
1 pieni sardellifilee
½ dl appelsiinimehua
Hienonna valkosipuli ja anjovis. Sekoita mukaan loput ainekset.