Grillilohta ja misopapuja

800 g – 1 kg:n lohifilee
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl valkopippuria

 

Huuhtele lohifilee kylmällä vedellä ja laita nahkapuoli alaspäin riittävän ison alumiinifolion päälle. Sipaise folion reunat pystyyn. Näin kalan rasvat eivät valu grilliin.

 

Mausta sitruunankuorella, suolalla ja valkopippurilla.

 

Grillaa haluamaasi kypsyyteen. Sisälämpömittari on oiva apuneuvo kalan kypsyyden arviointiin.

 

Sisältä 62-asteinen lohi on jo läpeensä kypsää, mutta ei vielä kuivaa.

 

Misopavut:

500 g vihreitä papuja
4 rkl voita
1 rkl vaaleaa misotahnaa
4 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pieni salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl sakea
1 dl vettä
paahdettuja seesaminsiemeniä

 

Poista pavuista kovat kannat. Sekoita voi ja misotahna kulhossa.

 

Ryöppää papuja kiehuvassa vedessä pari minuuttia.

 

Lämmitä öljy isolla laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää pavut, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita pannulle salottisilppu ja valkosipuli. Paista muutama minuutti.

 

Lisää sake pannulle. Kiehuta melkein kuivaksi, noin 2 minuuttia. Lisää vesi ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.

 

Sekoita miso-voitahna papujen joukkoon ja viimeistele seesaminsiemenillä.