Hauki-kesäkurpitsafritit

400 g haukifileetä
1 kesäkurpitsa
6 dl vehnäjauhoja (400 g)
6 dl erittäin kylmää olutta tai kivennäisvettä
1 l öljyä uppopaistamiseen
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 keltuaista
korealaista dippikastiketta (kts. ohje alla)

 

Poista kalasta mahdolliset ruodot ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa annospaloiksi.

 

Laita jauhot pakkaseen kylmenemään ennen kalan paistamista ja anna myös oluen/kuplaveden kylmentyä melkein jäätymispisteeseen. Mitä kylmempää, sen parempi. Tämä takaa rapsakan frittikuoren.

 

Lämmitä öljy pannulla 180-asteiseksi.

 

Kun öljy alkaa saavuttaa toivotun lämpötilan (käytä mittaria), sekoita leivinjauhe ja suola pakkasesta nostettujen jauhojen sekaan. Sekoita mukaan keltuaiset ja jääkylmä olut varovasti. Taikina saa jäädä hieman klimppiseksi, joten älä sekoita liikaa.

 

Dippaa fileet taikinaan yksi kerrallaan ja nosta kuumaan öljyyn paistumaan muutama pala kerrallaan. Paista 3-4 minuuttia, kunnes pinta on rapsakka ja kullankeltainen.

 

Nosta pois öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

 

Korealainen dippikastike:

 

1 rkl chililastuja (eli gochugarua, korealaista chililastua löydät aasialaisista marketeista)
4 rkl soijakastiketta
2 rkl omenaviinietikkaa

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen.