Hauki-tagliatelle ja savujuustoa

500 g tagliatelle-kuivapastaa

 

500 g haukifileetä
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita

 

200 g parsakaalia pilkottuna
2 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
100 g savukermajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
vihreitä yrttejä oman maun mukaan: basilikaa, tilliä, persiljaa…
4 rkl raastettua parmesaania

 

Keitä pasta kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

 

Mausta haukifileet suolalla ja paista nopeasti öljyssä. Pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa.

 

Kuullota murskattu valkosipulinkynsi voissa ja lisää parsakaalit. Paista pari minuuttia jatkuvasti käännellen. Lisää kalaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi.

 

Lisää joukkoon raastettu savukermajuusto, sitruunamehu ja keitetty pasta. Pyöräytä ainekset sekaisin ja palastele haukifileet pastan päälle.

 

Viimeistele tuoreilla yrteillä ja parmesaanilla.