Herkkulettuset savukalalla

2 munaa
6 dl maitoa
½ dl öljyä
ripaus suolaa
4 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
15 savusilakkaa tai -muikkua tai muuta savukalaa
purjoa tai sipulia

 

Kastike:
1 tlk kermaviiliä
1 tlk raejuustoa
2 dl hienonnettuja suolasieniä, suolakurkkuja, mätiä tai mätitahnaa
ruohosipulia
(suolaa)

 


Sekoita munat, maito, suola ja öljy. Lisää jauhot. Sekoita joukkoon peratut ja paloitellut savukalat sekä rasvassa pannulla tai mikrossa pehmitetty sipulisilppu.

 

Paista paksuhkot ohukaiset lettupannulla ilman rasvaa miedolla lämmöllä hitaasti molemmilta puolilta. Letut voi valmistaa myös muurinpohjapannulla nuotiolla tai vohveliraudalla.

 

Tarjoa tirisevän kuumina maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kanssa.