Inkiväärisilakoita ja karamellikastiketta

400 g kokonaisia silakoita perattuna
2 rkl rypsiöljyä
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
100 g tuoretta ananasta kuutioina
1,5 dl kirsikkatomaatteja
2 cm:n pätkä punaista chiliä pilkottuna
3 cm:n pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
mustapippuria

 

Karamellikastike:

 

0,5 dl palmu- tai ruokosokeria
0,5 dl kalakastiketta (fish sauce)

 

Valmista aluksi karamellikastike: yhdistä sokeri ja kalakastike kattilassa. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut ja seos on paksun siirappista.

 

Huuhtele silakat ja valuta kuiviksi.

 

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota pehmeiksi, mutta älä polta.

 

Lisää joukkoon karamellikastike, ananaskuutiot, kirsikkatomaatit, chili ja inkivääri. Anna hautua pehmeäksi muhennokseksi, noin 8–10 minuuttia.

 

Lisää joukkoon silakat ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes kalat ovat pehmenneet.

 

Tarjoa lisukkeeksi riisiä.