Resepti

Itäafrikkalainen kalakeitto

2 tl rypsiöljyä
5dl kolme isoa tai viisi pientä sipulia
250 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1-2 rkl curryjauhetta
1 iso peruna
2 paprikaa
2 tomaattia
1-2kpl habanerochiliä (jos haluaa tulisen)
noin 2 dl kookosmaitoa
450 g kalaa kuutioituna 2,5 cm paloiksi. Mikä tahansa kiinteä vaalea kala tai
lohikin käy
225-450 g kuorittuja katkarapuja
0,5 dl tuoretta korianteria
2 l kanalientä
suolaa

Kuori peruna ja pilko se 2,5 cm paloiksi. Pilko paprika paloiksi. Kuutioi sipuli, tomaatit ja halutessasi chili. Pilko korianteri.

Kuumenna rypsiöljy suuressa kattilassa, lisää sipuli ja curryjauhe. Kuullota.

Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska ja perunat. Sekoita hyvin.

Lisää kanaliemi. Kiehauta. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Anna kiehua miedolla lämmöllä (hiljalleen hymyillen) kunnes perunat
ovat hieman pehmenneet (noin 15 minuuttia).

Lisää paprikat, chilit, pilkotut tomaatit ja kookosmaito. Sekoita, ja anna
kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Lisää kalakuutiot ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes
kala on kypsää.

Lisää korianteri ja katkaravut. Keitä vielä minuuttia.

Tarjoile sellaiseen tai leivän tai kookosriisin kanssa.

  • Keitto