Kalaa katalonialaisittain

4:lle

400-500 g kalafileitä ( kuhaa, haukea, pakastekalaa)
½ tl suolaa, vähän valkopippuria

 

Haudutuskastike:
2 rkl öljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½-1 kesäkurpitsa
pala munakoisoa
2-3 kypsää tomaattia tai ½ tlk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
1-2 tl timjamia ja basilikaa
1-2 rkl sitruunanmehua
tilkka vettä
2-3 rkl rusinoita
1-2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä tai mantelilastuja
persiljaa

 


Silppua sipulit ja leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia hetki kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska, mausta ja kypsennä 10-15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vähän vettä.

 

Leikkaa filee tai pakastekalapala tarvittaessa neljään osaan. Mausta kalapalat.

 

Nosta kalapalat sopivan kokoiseen pannuun tai kasariin ja kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle rusinat. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia tai kypsennä isompi määrä uunivuoassa uunissa.

 

Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja persilja. Tarjoa lisäkkeeksi leipää, pastaa tai perunoita.