Kalaa paholaisen kastikkeessa


n. 600 g ahventa, kuhaa tai haukea fileinä
0,25 tl jauhettua valkopippuria
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
4 dl kalalientä

 

Kastike:
1 pieni paprika
1 sipuli
öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl valkopippuria
1 rkl vehnäjauhoja
kalojen haudutusliemi (n. 4 dl)
n. 2 rkl tomaattipyrettä
1 pieni maustekurkku
0,5 dl pieniä hillosipuleita
chilikastiketta
0,5 tl sokeria
(suolaa)

 


Mausta kalafileet pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Kuumenna kalaliemi paistokasarissa ja hauduta kalapalat siinä kypsäksi (n. 10 min.) Nosta kalat pois liemestä ja peitä foliolla. Kaada liemi talteen.

 

Silppua paprika ja sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä. Mausta. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kalojen haudutusliemi. Mausta tomaattipyreellä. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Silppua maustekurkku pieneksi ja lisää hillosipulien kanssa kastikkeeseen. Mausta chilikastikkeella ja sokerilla sekä tarvittaessa suolalla.

 

Nosta kalapalat kastikkeeseen tai kaada kastike kaloille. Tarjoa riisin tai nauhamakaroonin kera.