Kasvisten päällä höyrytetyt ahvenfileet

500 – 600 g ahvenen nahattomia fileitä

0,5 tl suolaa
musta- tai valkopippuria
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
3 rkl hienonnettua persiljaa
2 punasipulia
1 fenkoli
puolikas tai kokonainen kiinankaali
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria
n. 1½ dl kalalientä (fondista)


Valmista ensin kasvikset. Huuhdo fenkoli ja kiinankaali hyvin ja kuori punasipulit. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kiinankaali suikaleiksi. Leikkaa fenkoli pitkittäin 2-4 osaan ja osat edelleen ohuiksi viipaleiksi.

Lorauta wokkiin tai paistokasariin öljyä. Lisää pannuun fenkolit, sipulit ja purjo ja kuullota hetken aikaa ennen kiinankaalin lisäämistä. Mausta suolalla, pippurilla ja osalla timjamia ja lorauta joukkoon kalaliemi. Nosta kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja nosta ne vähän limittäin kasvisten päälle, Ripottele pinnalle loput timjamista ja persilja. Nosta kansi päälle ja anna kalojen kypsyä höyryssä. Pienet ahvenfileet kypsyvät hyvin nopeasti noin 3 minuutissa. Tarjoa kasvisten ja ahventen lisukkeeksi leipää.