Katalonian tapaan marinoidut silakkafileet

300 g silakkafileitä

Etikkaliemi:
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sitruunamehua
2 dl vettä
1 tl suolaa

Säilytysliemi:
oliiviöljyä
nippu persiljaa
valkosipulia
mustapippuria


Sekoita etikkaliemi ja kaada se kalafileiden päälle kulhoon. Pidä fileitä näin raakakypsymässä jääkaapissa yön yli. Kaada liemi pois ja valuta fileet lävikössä. Asettele ne sitten kauniiseen lasiastiaan tai -purkkiin. Lisää niiden päälle ja joukkoon hienoksi silputtua persiljaa, reilusti pilkottua valkosipulia ja kierrä mausteeksi mustapippuria myllystä. Valuta lopuksi oliiviöljyä päälle sen verran, että kalafileet peittyvät. Peitä kulho tai purkki ja anna ruoan maustua jääkaapissa ainakin päivän verran. Kalat säilyvät kylmässä 1-2 viikkoa.