Keitettyä tillillä hunnutettua lohta


4 kpl n. 150 g:n annospaloja lohifileestä
2 dl kalalientä (fondista) tai vettä
ripaus suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
runsaasti hienonnettua tilliä


Kaada kalaliemi tai vesi sopivan kokoiseen pinnoitettuun pannu ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kalapalat nesteeseen ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmilta puolilta eli kunnes vesi on lähes haihtunut. Käännä kerran tai kaksi.

Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä. Lohi saa olla sisältä hivenen läpikuultava, silloin se on mehevimmillään.

Kun teet pienemmän annoksen, käytä pienempää pannua ja vähemmän vettä.

Tarjoa kala raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla maustetun perunamuusin ja kasvisten kera.

Pakastemuusiaineksesta muusi syntyy nopeasti ja helposti. Käytä nesteenä pelkkää vettä.