Kermainen kuha

600 g fileoitua kuhaa

1/2 sitruunanmehu
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
nippu tilliä
200 g tuoreita herkkusieniä
1 purjo
1 rkl öljyä
1 prk (120 g) smetanaa tai ranskankermaa
1 dl kermaa


1. Viipaloi herkkusienet ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Laita vihannekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy.

2. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 5 minuuttia.

3. Leikkaa nahaton kalafilee n. 5 cm:n paloiksi. Lado viipaleet voideltuun vuokaan.

4. Mausta kalapalat sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Levitä päälle purjo-sieniseos.

5. Löysennä smetana tai ranskankerma kermalla ja kaada vuokaan kalan ja vihannesten päälle. Kypsennä täydellä teholla n. 8 minuuttia, kunnes kala on kypsää.