Kipparin keitto

60 annosta à 170 g

2,270 kg vettä
0,160 kg sipulia
0,003 kg maustepippureita
muutama laakerinlehti
0,440 kg porkkanaa
3,180 kg perunaa kuorittuna
1,730 kg tuoretta silakkafilettä
1,950 kg ykkösmaitoa
0,050 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
0,200 kg pakasteherneitä
0,140 kg purjoa
0,030 kg tilliä
0,070 kg margariinia
0,068 kg kalaliemijauhetta
0,027 kg suolaa (Pansuola)


Kiehauta vesi ja lisää siihen kuutioidut sipulit ja mausteet. Lisää porkkana- ja perunakuutiot. Keitä hetki. Lisää silakkapalat ja maitoon sekoitettu vehnäjauho. Anna hautua hetki. Lisää herneet, purjo ja margariini sekä tarjolle vietäessä tilli.

Saanto 10,200 kg